#enbitavnorrland

Vi startade i Luleå 1975

Året var 1975. Fyra entreprenörer som alla drev varsin snabbmatsrestaurang träffades i norra Sverige. För att göra en lång historia ganska kort bestämde sig dessa herrar för att samarbeta och konceptet Frasses skapades. Platsen var Luleå och detta skedde för över 45 år sedan. Vad de inte visste då var att de skapade något som på sikt skulle komma att bli ett mycket starkt och populärt hamburgerkoncept.

På den tiden var korven populär på marknaden och självklart var parisaren en storsäljare. Men utvecklingen gick snabbt framåt och några år senare lanserades Skrovmålet. En hamburgermeny som fortfarande är mångas stora favorit och en riktig klassiker hos oss!

Som de flesta redan vet inspirerades grundarna mycket av serien Karl-Alfred och kedjans namn kommer från den store hamburgerätaren Frasse i serien.

Frasses är idag ett välmående koncept med ca 35 restauranger runtom i Sverige. Från Kiruna i norr till Kalmar i söder. Ambitionen är såklart att växa och bli ännu fler restauranger.

Visste du att Frasses...

  • Är en norrländsk hamburgerkedja
  • Var först med att servera Skrovmålet
  • Är unika med sina stripskryddor
  • Har miljövänligt papper i alla våra pappersprodukter

Den norrländska kedjan

Vi är stolta över att komma från norrland och berättar gärna om våra norrländska rötter. Att det dessutom finns så många härliga norrländska råvaror och smaker att jobba med tycker vi är än bättre. Du kanske har provat vår krämiga mjukglass med härligt god hjortronsylt eller varför inte vår exklusiva nyhet Skrov Royal med Västerbottensost?

Att ta vara på den norrländska känslan och harmonin är en självklarhet för oss och något vi hela tiden vill lägga stor vikt vid.